Recordem que…València no és una ciutat saludable des del punt de vista de l’emissió de gasos

La plataforma València per l’aire va realitzar una sèrie de medicions de gasos NO2, va  concloure que segons els valors mesurats en 3 campanyes de NO2 al gener, febrer i maig de 2018 València no és una ciutat saludable des del punt de vista de l’emissió de gasos. En concret en l’avinguda Pérez Galdós es duplica la concentració de NO2.

Les dades i estudis presentats en la web https://valenciaperlaire.org/, suposen una mostra de com l’accés i l’estudi de les dades aportades, poden contribuir a millorar la qualitat de vida d’una gran ciutat com València.

La Càtedra Govern Obert impusada per la Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament de València Obert https://catgo.webs.upv.es, se suma a aquesta iniciativa, com un exemple de com l’ús de dades obertes, les dades generades per la ciutadania  i la participació ciutadana, permeten oferir un anàlisi conjunt i global d’una situació determinada que afecta al conjunt de la ciutadania.

Totes les dades de gasos NO2 y partícules al seguent enllaç:

Indicadors

Como podem comprobar a Pérez Galdós es duplica la concentració de NO2 permesa per la OMS de 40µg/m3.

Quant a partícules i segons els valors de la xarxa d’estacions de vigilanciaValència també incompleix els valors de PM2,5 aconsellats per l’OMS en el 2017.

Partícules

També estan disponibles les dades de l’any 2020 encara que de les estacions de mesurament oficials, recordem que el mesurador que correspon a Pérez *Galdós és de la Pista de Silla (que incompleix).
No oblidem que en 2022 l’Ajuntament va desestimar la proposta promoguda pel col·lectiu Fueratunel d’instal·lar un mesurador de contaminació acústica i ambiental, que s’havia aprovat en 2018 i no van instal·lar per error.

Les gràfiques amb els mesuraments del 2018 ací.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.